Aamuruokinnan ja kotilon siistimisen ja jälkikasvun viihdyttämisen (sekä älyllisen stimuloinnin) jälkeen vedin päälle vaatteet ulkomaailmaan astumiseksi ja lähdin yliopistolle. Olen nähkääs sitä mieltä, että imetysdementiaa ja kaikkia muita karmeita tauteja ehkäisee se, että käyttää edes sitä kapasiteettia, mikä käytettävissä on.

Tietysti ennen lähtöä olin varustanut kotiloväen voileivin ja jauhelihakeitolla (ehkä maailman helpoin ruoka):

 

JAUHELIHAKEITTO

n 300g jauhelihaa (voi olla enemmän tai vähemmän, meillä vaan sattui olemaan jotain sinne päin) joka pannulla sipulien ja mausteiden kera ruskistetaan), 4kpl isohkoja perunoita (fiilispohjalta nämäkin) ja sellainen pakasteen vihannespussukka, jossa on herneitä, porkkanaa ja onko siinä nyt muutama papu ja kukkakaalinjämä. Ja joku liemikuutio ja vapaavalintaisia mausteita.

Jos joku on uusavuttomampi kuin minä, niin kerrotakoon, että laitoin ensin noin litran vettä kiehumaan, heitin sinne kanaliemikuution (yleensä heitän aina sen kuution, mitä sattuu löytymään), ripauksen mustapippuria ja vielä suolaakin, sitten pilkotut perunat perään, tässä vaiheessa jauheliha sipuleineen pannulle, kasvikset kattilaan ja vielä ne lihatkin. Eihän tämä nyt mitään gourmet-tason slow foodia ole, mutta jos joku väittää että tällaisen ruoan tekeminen on vaikeata niin jestas sentään.

Huomenna olen luvannut viedä kotilokerhon aamusta kirjastoon ja iltapäivällä vielä harjoittamaan jonkinlaista urheilua. Ilta lötkäillään ja luetaan lainattuja kirjoja. Torstaina meillä on muuten retkipäivä, ja pitäisi päättää minne suunnataan nokat, lupasin että valitaan kirjoja vähän sen mukaan. Onkohan mikään kotieläinpiha tähän aikaan vuodesta auki?