Tiedän että asiansa osaavat kotirouvat eivät ilmeisesti kovinkaan usein tee pizzaa, mutta koska jostain on aloitettava, niin olkoon se pizza. Ei kaupan pakastealtaasta, eikä lähipizzeriasta, vaan omien isojen kätösteni vatkaama ja siveltelemä pizza. Ehkä pizza kuuluukin nykyaikaiseen kotiäitiyteen? 

Tänään siis tarjolla jauhelihapizzaa:

 

Taikina:
2,5 dl haaleaa vettä
0,2-3 dl ruokaöljyä
1 tl suolaa 
1/2 pussia kuivahiivaa 
5 dl vehnäjauhoja

 

Päälle se normaali tomaattipyre-tomaattisoosi suolalla ja mustapippurilla, paistettua jauhelihaa, paprikasuikaleita, sipulirenkaita ja juustoraastetta. Laitettu uuniin 225 asteeseen tai vähän alle, koska meidän uunimme on kamalan tehokas.

 

Paidassa on tomaattisosetta, mutta muuten pyyhkii hyvin (huomio: kotirouvat taitavat käyttää aina esiliinoja?). Aikaakaan ei olisi mennyt kaikkiaan kuin puolisen tuntia, ellen olisi välillä istunut surffailemassa ja syönyt viineriä. Tummensin pizzan kannalta oleelliset asiat, että voin käyttää samaa pohjaa uudelleen, jos tämä onnistuu.